Manipularea si arta de a distrage atentia unui popor de la problemele reale

Rasfoind stirile pe net ca majoritatea dintre dvs. am  dat si peste stirea:

http://www.realitatea.net/eleve-arestate-pentru-mita-la-examen_1245231.html#ixzz2bbWhtAZf

Parerile sunt pro si contra cum este si normal. Dar nu vreau sa ma indepartez de titlul ce mi l-am propus. Comparativ cu adevaratele probleme ce le avem acum in tara eu zic ca aceasta patanie a acestor eleve nu trebuie sa ii acordam o importanta vitala.

De ce ?! Pai simplu. Vital mi se pare sa se faca o dezbatere nationala a extragerii gazelor de sist cu toate explicatiile cuvenite catre populatie inclusiv a faptului ca unul din efecte va fi otravirea apei potabile ca sa nu mai mentionez si alte efecte de distrugere a mediului cu tot ce inseamna viata.

Dar mai marii nostri au alte interese asa ca ceva, ceva trebuie pus in fata ca stire de senzatie.

Sa nu ma intelegeti ca sustin asemenea gesturi de ,,protocol”.  Bine, sa nu exageram. Din punctul meu de vedere pana la urma nu traim in jungla. Si cumpararea unor chestii simple precum: apa. cafea, fursec, etc. sincer nu le condamn. Totusi suma stransa de aceste eleve 4000lei (daca presa a redat suma corecta) mi se pare foarte mare si nu sunt deacord cu asa ceva.

E adevarat toti am facut o scoala, toti am avut emotii la examene si ne-am dorit  ca profesorii sa fie mai indulgenti dar sa nu exageram.

Aceste eleve si nu numai ele sunt viitoarele asistente ce ne vor trata prin spitale, sunt viitoarele asistente care nici nu iti vor arunca o privire prin spitale daca nu le strecori protocolul in buzunar, etc stiti dvs. mai bine daca ati trecut prin asa ceva.

Cam cum si cat se mai invata in tara noastra, stim deja, nu revin cu analize. Rezultatele deja se vad la nivel national si le vom vedea si simti din ce in ce mai grav in viitori ani.

Nu ne intereseaza, nu luam atitudine, haideti sa dormim linistiti ca e pace si oricum avem de toate.

Este o stire negativa care trebuie sa ne dea de gandit dar consider pe de alta parte ca avem si alte probleme mult mai grave care necesita rezolvare urgenta. Dar se pare ca nu intereseaza pe nimeni.

Putem spune multe. Chiar va astept parerile dvs.

Titlul nu l-am pus intamplator. Cam asa se procedeaza de cativa ani in tara noastra si nu numai. Chestii fara importanta se pun in fata pentru a acoperii adevarul.
P.S. Ungurii ne umilesc pe fata in propria noastra tara dar ce importanta are, nu-i asa ?!!!!

Reclame

3 responses to “Manipularea si arta de a distrage atentia unui popor de la problemele reale

  1. Nu mă pot abține să comentez. Desigur, adunarea de bani pentru șpagă este interzisă de lege și trebuie pedepsită, Dar, chiar dacă nu este de importanță vitală, știrea nu trebuie ignorată. Fenomenul este aproape generalizat: doar să nu vrei, nu găsești într-o școală sau facultate cazuri de acest gen. Aici și astfel se formează viitorii șpăgari, plagiatori, hoți și alți oameni politici.

    Plagiatorul Ponta a promis înainte de alegeri că nu va da curs exploatării gazelor de sist. La Bârlad a fost o demonstrație masivă împotriva exploatarii. Ponta i-a susținut pe manifestanți și a dat vina pe Băsescu și pe guvernul de atunci, chiar inainte de alegeri. Toți au votat USL. Acum Ponta, politicianul plagiator mincinos a dat undă verde exploatării. Va pierde, și pentru asta, alegerile. Oricum, și fără asta le va pierde. Un studiu de caz (foarte bine facut) pe tema exploatarii gazelor de sist este publicat de ”Decât o Revistă” (www.decatorevista). Vezi recenzia mea la intregul număr de revista la http://www.liviudrugus.wordpress.com. Atitudinea locuitorilor din Bulgaria, România, Polonia și SUA față de exploatarea gazelor de șist este una negativă, date fiind consecințele asupra apei freatice. Cei care sunt pro exploatare sustin ca astfel se va asigura independența energetica a țărilor lor față de marele producător mondial de gaze naturale care este Rusia. În concluzie, nu există știri importante și știri neimportante atunci când este vorba despre sănătatea oamenilor. Or, corupția și apelarea la gazele de șist afectează, în mod sigur sănătatea oamenilor. Veronica Cârstoiu, judecata șpăgară ar fi iertat elevele șpăgare contra unui comision substanțial. De aceea, orice sancționare a corupției este binevenită, fie ea mică corupție sau mare corupție. Și statul român are atitudini ciudate față de micii întreprinzători, foarte probabil la comanda baronilor care vor să domine piața. Abia aici lucrurile sunt foarte sensibile și greu de decelat. Dar asta nu inseamnă că povestea celor trei eleve de la Bacău trebuie dată uitării. Parcă văd că vor mai pica și niște profesori, directori etc. Doar un fir nu spune prea multe despre mărimea ghemului…

  2. Foarte bine scris. Numai că ungurii…Ei să fie singura problemă și nu administrația mult mai proastă decât cea austro-ungară? Manifestările lor identitare nu le fac în ȚARA NOASTRĂ, care, să nu uităm așa repede, e și ȚARA LOR. Thanks,
    Lucian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s