Componente ale Analizei SWOT

Puncte tari
Punctele tari sunt sub puterea de control a întreprinzătorului şi se desfaşoară în prezent. Punctele ar trebui să fie capitalizate şi destinate să reducă punctele slabe.
Puncte slabe
Punctele slabe sunt sub puterea de control a întreprinzătorului se desfăşoară în prezent. Ele sun ,,lipsa de….”; ” lipsa….” sau simplu „puncte slabe”. Pe cât se poate punctele slabe ar trebui eliminate!
Oportunităţi
Oportunităţile sunt factori pozitivi sau favorabili în mediu, pe care întreprinzătorul ar trebui să le folosească sau care să îi facă ideea de afacere/proiect potenţial viabilă. Ele sunt totuşi în mare parte necontrolabile de către întreprinzător. Sunt diferite de punctele tari în sensul că punctele tari sunt factori interni pozitivi ai afacerii.
Ameninţări
Ameninţările sunt factori externi negativi sau nefavorabili în mediu şi în mod normal necontrolabile de către întreprinzători. Ele afectează negativ afacerea dacă nu sunt eliminate sau depăşite. Ameninţările diferă de punctele slabe sub aspectul că ele nu sunt controlabile de către întreprinzător. Ambele au un impact negativ asupra afacerilor. Scopul analizei ameninţărilor este de a căuta modalităţi de a se asigura împotriva lor, de exemplu, încercând să le evitaţi sau să le micşorati impactul negativ prin realizarea unor acţiuni de contrabalansare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s