Termeni economici sau termeni de management explicati pe intelesul tuturor.

Cuvinte care incep cu litera ,,A”

Afacere– termen generic desemnand o activitate economica din domeniul comercial, industrial, financiar, de servicii, etc. constand din vanzarea- cumpararea de produse, prestarea de servicii, creditare, antrepriza, subfurnizorat, etc.

Abrogare – scoaterea din vigoare a unor norme juridice (legi, decrete, hotarari, etc.) care atrag dupa sine incetarea valabilitatii lor.

Abrogare expresa directa – noul act normativ indica concret actul normativ anterior integral sau articolele, alineatele, paragrafele etc. care sunt abrogate.

Abrogare implicita sau tacita –  noul act normativ nu contine nici un fel de dispozitii de abrogare ale actului/actelor normative anterioare, dar contine dispozitii contrare celor in vigoare de la data aparitiei sale. In asemenea situatie, abrogarea dispozitiilor precedente la care se refera sunt anulate in mod tacit, devenind valabile noile prevederi.

Absenta cererii- nesolicitare, lipsa de cereri, cerere zero.Pentru a se evita asemenea situatii care blocheaza desfacerea produselor este necesar ca producatorul sa desfasoare in prealabil o larga actiune de publicitate, de reclama, de prezentare la beneficiarii potentiali. Calitatile produsului, sfera de utilitate pe care o acopera acesta, toate elementele care pot determina interesul beneficiariolor pentru produs. Expozitii, presentari, demonstratii concrete de utilizare, catloage. Toate cele mentionate mai sus trebuie sa determine be4neficiarii sa achizitioneze produsul/serviciu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s